Ανοιχτό κάλεσμα Video Dance DDC13

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε και φέτος την έναρξη υποβολής αιτήσεων για VIDEO DANCE ΕΡΓΑ, προς συμμετοχή στο 13ο DANCE DAYS CHANIA.

>> Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για Video Dance έργα <<

Η ενότητα Video Dance ενθαρρύνει εθνικές και διεθνείς συμμετοχές που πραγματοποιήθηκαν μετά το 2018, οι οποίες αντικατοπτρίζουν μοναδικά μια δυνατή οπτική γλώσσα και εισάγουν αντισυμβατικά και συναρπαστικά χορογραφικά έργα φτιαγμένα για την κάμερα.

Η φετινή ενότητα θα επικεντρωθεί σε έργα φτιαγμένα από γυναίκες δημιουργούς, μικρής διάρκειας έργα και σε έργα 1’λεπτού.

Υποβολή πρότασης παράσταση/σεμινάριο

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://dancedays.gr/ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια στείλετε email στο [email protected] με το απαραίτητο υλικό της δουλειάς σας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τους όρους συμμετοχής και τις συνθήκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

Υποβολή προτάσεων: 30.01.2023 – 25.03.2023

Πιθανό διάστημα υλοποίησης 22.07 – 02.08.2023.

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του, έχοντας ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων. Σε κάποιες διοργανώσεις μέχρι σήμερα έχουν συντελέσει συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Flux Laboratory Athens κ.ά.), όπως και πρεσβειών. Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του. Τέλος, έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021 & 2022-2023 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από παραστάσεις, σεμινάρια, site specific projects, την ενότητα Video Dance, την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος», διαλέξεις κ.ά..

Ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αιτήσεις σας!