Πρόσκληση σε συμμετοχή στην επιστημονική επιτροπή ημερίδας με θέμα “Σώμα στον δημόσιο χώρο ως βίωμα και ως πράξη”

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance Days Chania σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζουν την υλοποίηση ημερίδας στις 23.07.2023 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με θέμα «Σώμα στον δημόσιο χώρο ως βίωμα και ως πράξη».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και εργαστήρια. Tο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχών και την επιλογή των ομιλητών από την επιστημονική επιτροπή και ειδικούς καλεσμένους.

Για την ανάγκη υλοποίησης της δράσης κρίνεται αναγκαία η σύνθεση επιστημονική επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα απαρτίζονται από τις παρακάτω ειδικότητες: α.Αρχιτέκτονες, β. Θεωρητικοί/ Ακαδημαϊκοί, γ. Καλλιτέχνες/ Χορογράφοι/ Χορευτές.

Η επιτροπή θα επιφορτιστεί με το έργο:

– Της διαμόρφωσης ανοιχτού καλέσματος για εισηγήσεις και εργαστήρια (κριτική επιτροπή, κείμενο περιγραφής, ζητούμενα κλ.π.).

– Της επιλογής καλεσμένων ομιλητριών/ών (εφόσον κριθεί απαραίτητο).

– Της επιλογής των εισηγήσεων και εργαστηρίων που θα φιλοξενηθούν.

– Του  συντονισμού της ημερίδας.

Τα μέλη της επιτροπής θα πραγματοποιούν συναντήσεις με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, σε εύλογα χρονικά διαστήματα, για την έγκαιρη λήψη αποφάσεων και προετοιμασία της εν λόγω ημερίδας.  Δεν προβλέπεται αμοιβή για τα μέλη της επιτροπής. Η διοργάνωση θα καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για την ημέρα υλοποίησής της.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή έως και την Παρασκευή 07/04/2023 στο email opencallddc@gmail.com, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωσή μας:
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” υλοποιείται στα Χανιά από το 2011. Κατά την πορεία του, ανταποκρίνεται δημιουργώντας δεσμούς και προσφέροντας χώρο δημιουργίας και παρουσίασης, σε εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παραστάσεων, σεμιναρίων, site specific project, διαλέξεων/ συζητήσεων, δράσεων στην πόλη και προβολή video dance έργων. Όλα τα χρόνια δράσης και υλοποίησής του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη Δημόσιων Φορέων αλλά και Ιδιωτών και να υποστηριχθεί, σχεδιάζοντας ποιοτικές δράσεις πολιτισμικού ενδιαφέροντος με σκοπό την προώθηση της τέχνης του χορού, την ανάδειξη των καλλιτεχνών, τη διάθεση ευκαιριών δημιουργίας, αλλά και προωθώντας σημαντικές προτάσεις και ενισχύοντας το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” με εθελοντική εργασία των μελών του, έχοντας ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ιωάννου. Φ. Κωστοπούλου, Fluxum Foundation- Flux Laboratory Athens, American Dance Abroad κ.ά.), όπως και πρεσβειών (Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Αυστριακής, Ισραήλ κ.ά.). Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του. Για τα έτη 2018 – 2022 έχει λάβει επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021 & 2022-2023 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μία γόνιμη και δημιουργική συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Σοφία Φαλιέρου
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ DANCE DAYS CHANIΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ

&

Αλέξανδρος Βαζάκας
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ