Γιάννης

Καρούνης

Decisions.

Το σεμινάριο αναλύει τις έννοιες:

Θέμα – Performance – Εικαστικός χώρος – Περιβάλλον – Κοστούμι – Διάρκεια – Κοινό.

Το Performance_Lab προσκαλεί χορευτές, ηθοποιούς, εικαστικούς και άτομα που έχουν σχετική εμπειρία στην έκθεση σε κοινό. Θα μας απασχολήσουν τεχνικές και τρόποι που μας διευκολύνουν να δημιουργήσουμε το δικό μας έργο. Με την απαραίτητη φυσική παρουσία μας θα διερευνήσουμε σε βάθος και θα μοιραστούμε εμπειρίες από τη διαδικασία έρευνας και υλοποίησης μίας ολοκληρωμένης Performance.

 

Credits:
Ioannis Karounis

Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα είναι performances – επιτελέσεις οι οποίες άλλοτε είναι προσχεδιασμένες και ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, και άλλοτε εκτελούνται αυθόρμητα (αυτοσχεδιασμός). Παρουσιάζονται πάντα μπροστά σε κοινό αλλά δεν επιδέχονται πάντα της συμμετοχής του. Τα βασικά στοιχεία που θα μας απασχολήσουν είναι η εξέλιξή της performance – επιτέλεσης στα πλαίσια ενός φυσικού χώρου, η εξέλιξή της μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, η φυσική παρουσία του καλλιτέχνη στον χώρο αυτό, και η ανάπτυξη της ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στο κοινό.

Η performance – επιτέλεση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό μέσο το οποίο είχε ιδιαίτερη σημασία για την υψηλή τέχνη ολόκληρου του 20ου αιώνα. Αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι στην εξέλιξη καλλιτεχνικών ρευμάτων όπως εκείνο του Φουτουρισμού ή του Dada, τα οποία με έναν ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο αποτύπωναν την απομάκρυνση των καλλιτεχνών από τις συντηρητικές μορφές τέχνης της ζωγραφικής και της παραδοσιακής γλυπτικής το χορό η το θέατρο. Πολλοί καλλιτέχνες, μέσα σε αυτό το ανανεωτικό πλαίσιο, στράφηκαν στην performance – επιτέλεση, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν με μια πιο φρέσκη ματιά την καλλιτεχνική πρακτική τους.

Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του 9ου Dance Days Chania.

15 – 17 July

10:00 – 14:00

Για όλα τα σεμινάρια και masterclasses
παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected]

Share
Next W. Reynolds & A. Guérin – Yeknom