Eva Duda Dance Company – QUAN BUI QNOC: Blurry

“Στη διάρκεια του Φθινόπωρου του 2016 είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να δουλέψω με την ομάδα της Eva Duda στα πλαίσια  ενός workshop και συναρπάστηκα από την αντοχή και την δεκτικότητα των χορευτών να δουλέψουν σε καινοτόμες ιδέες και με ενέπνευσαν να συνεχίσω τη δουλειά. Κατά κανόνα, η δουλειά μου εμπνέεται απ’ τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω μαζί. Με ενδιαφέρουν οι ιστορίες τους, οι φαντασιώσεις τους, τα όνειρα τους. Όταν ξεκινάμε μια νέα διαδικασία προβών, μοιραζόμαστε ο ένας με τον άλλο τις ιστορίες μας  και τα όνειρα μας και πάντοτε προσπαθώ να βρω τις δυνατότερες ιδέες ανάμεσα τους  και να τις αναπτύξω κατά τη διάρκεια των αυτοσχεδιασμών”.

Παράσταση Dance Days Chania

Οι διαμάχες μεταξύ του ατόμου και της κοινότητας είναι ατελείωτες. Η απεικόνιση του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε, του πως  μπορούμε να χάσουμε την ανθρωπιά μας μπορεί να μας κοιμίσει, αλλά μπορεί να μας ξυπνήσει στην σκληρή πραγματικότητα των καθημερινών μαχών. Δυνατές, ωμές κινήσεις, απότομες  και αναπάντεχες αλλαγές μεταξύ σκηνών που μας βγάζουν σκόπιμα έξω από εκεί που νιώθουμε άνετα και μας δείχνουν ότι η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας δεν είναι πάντα ευδιάκριτη. Οι χαρακτήρες οδηγούνται  από μια ενστικτώδη και σαρωτική δύναμη και δείχνουν μερικά πολύ γνωστά αισθήματα με ξεκάθαρη ειλικρίνεια. Η δουλειά του Quan  είναι ασυνήθιστη, ιδιαίτερη, όμορφη και σοκαριστική ταυτόχρονα.

Eva Duda Dance Company – quest choreographer  – QUAN BUI QNOC

Ο Quan ξεκίνησε με στερεή εκπαίδευση στο μπαλέτο στο Βιετνάμ  και μετά έφυγε για την Γαλλία για να μάθει σύγχρονο χορό. Το 2002 συνάντησε τον Alain Platel  και δημιούργησαν μαζί  αρκετά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των Wolf, Vsprs και Pitié!Επίσης δημιουργεί το δικό του project Jump and Fall με την Juliana Neuves και τον Samuel Lefeuvre. Εργάζεται τακτικά στο θεατρικό τμήμα  του Ghent Conservatory  και προσφέρει  μαθήματα στο Βέλγιο, Βιετνάμ, Σουηδία και Γαλλία.

Η πρωταρχική επιδίωξη του Quan δεν είναι να τελειοποιεί την φόρμα, αλλά εν τούτοις δημιουργεί απίστευτα εντυπωσιακές και πολύπλοκες συνθέσεις, ενώ αναμένει απ’ τους χορευτές του να μαθαίνουν μια σειρά από κινήσεις που είναι τεχνικά απαιτητικές και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στοχεύει σε ακραίες και συναισθηματικές λύσεις και θεωρείται ένας πρωτοποριακός καλλιτέχνης τόσο στην πατρίδα του όσο και στο Βέλγιο.

Ερμηνευτές: Bea Egyed, Orsolya Vitarius, Márton Csuzi, Gábor Ivanov, Andor Rusu
Μουσική: Jeromos Kovács
Σχεδιασμός φωτισμών: Ferenc Payer
Κοστούμια: Julcsi Kiss
Βοηθός χορογράφου: Bea Csák
Υπεύθυνος παραγωγής: Barbara Czveiber
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Éva Duda
Χορογράφος: Quan Bui Qnoc
Με την υποστήριξη: Ministry of Human Resources, Independently Together (FÜGE), National Cultural Fund, Jurányi Art Incubator House, Budapest XI District Local Government

25  Ιουλίου

21:30 Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ κανονικό – 7ευρώ φοιτητικό, ανεργίας

Share
Next Χριστίνα Σουγιουλτζή – Σεμινάριο Χορού- Ακροβατικών