Playful Bodies
Ενότητα: Γνωριμία με τις/ους Χορογράφους
Χριστίνα Σκουτέλα & Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
30.07 | 15:00 – 17:00
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected]
Η ευρηματικότητα και το παιχνίδι κατοικούν στο κινούμενο σώμα. Μέσα από ασκήσεις που προσφέρουν οι τεχνικές προσέγγισης του σύγχρονου χορού, τα σώματα θα κινηθούν και θα αλληλεπιδράσουν. Έχοντας ως αφετηρία την κινητική μας έρευνα για το ντουέτο “State Of Limbo”, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα εστιάσουμε στη δυαδική συνεργασία, προσπαθώντας να επεκτείνουμε τα όρια της φαντασίας και της διάδρασης. Αξιοποιώντας task αυτοσχεδιασμού θα δημιουργήσουμε τη δική μας τομή στο χώρο και το χρόνο.
H Χριστίνα Σκουτέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2016 αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, ενώ το 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθηνών. Το 2021 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Embodied Artistic Research από το Royal Conservatory of Antwerp, στο Βέλγιο, όπου διεξηγαγε την έρευνά της με τίτλο: An Inquiry on the Performativity of Performance or How to Perform the Traces of the Word Performance.
Ως χορεύτρια έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της Hellenic Dance Company, χορεύοντας κομμάτια των Jasmine Vardimon, Jukstapoz (Paul Blackman & Christine Gouzelis), Millicent Hodson & Kenneth Archer στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ έχει συνεργαστεί με νέους χορογράφους. Από το 2016 έχει δημιουργήσει σύντομα έργα που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ (Αθήνα, Χανιά) και στην Εθνική Πινακοθήκη, ενώ παραδίδει μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες.
Το 2021 προσκλήθηκε ως artist in residence από το Between the Seas: Mediterranean Performing Arts, μαζί με τον συνεργάτη της Νικόλα Χατζηβασιλειάδη για τη δημιουργία του έργου τους In State Of Limbo. Επιπλέον, συνεργάζεται με τη χορεύτρια Σοφία Δανάη Βoρβίλα και η έρευνά τους έχει φιλοξενηθεί στο ZSenne Art Lab στις Βρυξέλλες (2021) και στο KAAP | BRUGGE (2022), ενώ συνεχίζει την προσωπική της έρευνα εστιάζοντας σε καλλιτεχνικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τη θεωρητική έρευνα με την ενσώματη πρακτική.
Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παραγώγη ‘Requiem’ σε σκηνοθεσία του Romeo Castelluccci, υπό τη μουσική διεύθυση του Raphaël Pichon. (Βιέννη, Βρυξέλλες 2022).
Ο Νικόλας Χατζηβασιλειάδης αποφοίτησε το 2011 από τη Δραματική Σχολή «Εμπρός- Θέατροεργαστήριο». Στη συνέχεια, διεύρυνε τις σπουδές του και αποφοίτησε το 2016, από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως τον Έκτορα Λυγίζο, το Θάνο Παπακωνσταντίνου, την Άννα Μακράκη, τη Φρόσω Λύτρα ,το Γιάννη Κακλέα και την Ελένη Παργίνού.
Επιπλέον, συμμετείχε στις παραστάσεις της Κρατικής Σχολής Χορού «Open studio – Black Box», από το 2013 ως το 2016. Ακόμη, συνεργάστηκε με την Hellenic Dance Company («Open Frontiers», Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου [2015], Μέγαρο Μουσικής [2014], «Fragile Matter-Juxtapose», Μέγαρο Μουσικής [2016], «Tomorrow», Μέγαρο Μουσικής [2016]), με την Αναστασία Βαλσαμάκη («Sync», Φεστιβάλ Αθηνών, Aerowaves-Spring Forward (Denmark) [2017]), με την ομάδα Krama Dance Company («a.m»Art Factory [2017]), με τους Millicent Hodson & Kenneth Archer («La Creation du Mode», Μέγαρο Μουσικής [2018]), με την ομάδα Syn-kinisi Contemporary Dance («Σημείωσις», Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων [2018]) και την Ιnt.P Dance Co («Puzzle(D)», Κινητήρας και ARC for Dance Festival 11 [2018]). Επίσης τον Μάρτιο του 2019 συμμετείχε στην παράσταση «Exodus», της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές στο Ramallah Contemporary Dance Festival (Παλαιστίνη) και στο Dance Days Chania Festival 9. Το 2020 στα πλαίσια του Dance Days Chania Festival 10 “Νέοι δημιουργοί στην πόλη” συμμετείχε στο κομμάτι της Ιουλίας Ζαχαράκη «Into theFlux: Jungle». Ακόμη, το 2020, στο Arc for Dance Festival 13, δημιούργησε και παρουσίασε την πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο «3 and a HALF». Το 2021 συμμετείχε στην παράσταση «Όσο κράτησε η μάχη», σε σκηνοθεσία της Ελένης Παργινού και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού (BIOS exploring urban culture). Στο Patras Art Festival (PAF), το 2021, παρουσίασε την προσωπική του δουλειά, σε σύνθεση και ερμηνεία, με τίτλο «-Not now. -But when?». Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, συνεργάστηκε με την Μαριάννα Καβαλιεράτου για την παράσταση «They», που παρουσιάστηκε στο Theater Ranelagh στο Παρίσι για τα 80α γενέθλια του Bob Wilson. Τέλος, στα πλαίσια του residency «Between the Seas: Mediterranean Performing Arts» παρουσίασε τη συνεργασίατου, σε σύνθεση και ερμηνεία, με τη Χριστίνα Σκουτέλα, με τίτλο «State of Limbo». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τα «Deltebre Danza Festival» (2015), «Gaga Intensive» (2015), «Dance Days Chania» (2016-2021). Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των: Λίντα Καπετανέα, Τούλα Λημναίος, Damien Jalet, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Jose Agudo, Tono Lachky, Αθανασία Κανελλοπούλου, Franck Chartier & Gabriela Carrizo (Peeping Tom), Ultima Vez κ.α.
Ο Νικόλας Χατζηβασιλειάδης εργάζεται ως δάσκαλος Σύγχρονου Χορού σε διάφορα studio χορού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected]
30 Ιουλίου
15:00 – 17:00
Χριστίνα Σκουτέλα & Νικόλας Χατζηβασιλειάδης | Playful Bodies