Βουτιά στο κενό

Πατρίσια Απέργη (GR)

29.07 – 30.07  | 14:00 – 17:00

Για πληροφορίες και εγγραφές στείλτε email στο: [email protected]

Η Πατρίσια Απέργη (χορογράφος- καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας χορού Αερίτες) παραδίδει ένα διήμερο masterclass αφιερωμένο στη σχέση κειμένου και σώματος, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών και ασκήσεων που ενεργοποιούν αυτοματισμούς στην κίνηση και προκαλούν αυθόρμητες αντιδράσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην κινησιολογική τους πρακτική με σκοπό να ανακαλύψουν αυθεντική κίνηση και προσωπικό κινητικό λεξιλόγιο.
Θα ερευνήσουμε τις έννοιες του χρόνου, του χώρου, της φόρμας και του στυλ της κίνησης, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους τα σώματα αλληλεπιδρούν.

Ταυτόχρονα, θα εξερευνήσουμε ένα πιο προσωπικό στυλ κίνησης διερευνώντας τον τύπο της δραματουργίας που αποκαλύπτεται όταν το σώμα «μιλά» από μόνο του.

— Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν τα δικά τους αθλητικά παπούτσια.

Η Πατρίσια Απέργη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006 ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, με την οποία έχει χορογραφήσει τα έργα: Ο Οίκος της Ταραχής (2023), U(R)TOPIAS (2021), Hero (2020), Πολήττες (2018),  “Cementary” (2017), “TANZheimer” (2014), «Πλάνητες» (2013), “ERApoVERA” (2012), “The Manifest of the Other” (2010), “d.opa! (dopamines of post-Athenians)” (2009), “Ferry Tales” (2009), “Apolost” (2008) και “Anorexia Socialis” (2007).

Με τα έργα της έχει περιοδεύσει σε πολλά φεστιβάλ και θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει χορογραφήσει για θέατρο, όπερες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους δημιουργούς, για χορευτικές ομάδες και μπαλέτα παγκοσμίως.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Θέατρο – Θεατρική Αγωγή (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ΙΔΕΚΕ, 2007). Υπήρξε modul-danceartist του Ευρωπαϊκού δικτύου χορού EDN και συνεργάτιδα καλλιτέχνιδα της Στέγης Χορού της Λυών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τα έτη 2020-2022. Διδάσκει χορό και θέατρο στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, όπου εργάζεται επίσης ως σύμβουλος πολιτιστικών προγραμμάτων. Έχει διδάξει χορογραφία και αυτοσχεδιασμό σε διάφορες σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2021 ίδρυσε την 1η Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS, ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ σε συνεργασία με την Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για πληροφορίες και εγγραφές στείλτε email στο: [email protected]

29  – 30 Ιουλίου

14:00 – 17:00

Πατρίσια Απέργη | Βουτιά στο κενό

Share
Next Μάρθα Πασακοπούλου – Dance it out!