Δελτίο Τύπου DDC12

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” | 23.07 – 04.08.2022

Σώμα σε εκκίνηση – Σώμα σε ενσυναίσθηση

Αναζητώντας τη ταυτότητα του 12ου Dance Days Chania, πηγαία προέκυψε η ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να ξαναθυμηθούμε ποιες/οι είμαστε και τι μας ενέπνευσε για να δημιουργήσουμε αυτό το φεστιβάλ που δίνει τροφή στο σώμα, τη ψυχή και τη σκέψη μας.

Απαντώντας στο ερώτημα “Ποια είναι η θέση του DDC σ’ έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, που πάλλεται και αποζητά διαφοροποιήσεις;” μονόδρομος για εμάς έγινε η διαμόρφωση ενός προγράμματος βαθιά ανθρωποκεντρικού, που στοχάζεται και στοχεύει στις δημιουργικές μετατοπίσεις και στην αναζήτηση νέων προσεγγίσεων και ισορροπιών μέσω της τέχνης του χορού.

Το Dance Days Chania, ζει μέσα από τους εθελοντές του και επενδύει στην αυθεντικότητα, την εγγύτητα, τον επαναπροσδιορισμό της σωματικότητας, στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Στην/ον χορεύτρια/ή, σπουδάστρια/ή, μαθήτρια/ή, καλλιτέχνη και σε κάθε άνθρωπο που τολμά να ονειρεύεται, να αφυπνίζεται και να παραμένει παρών!

https://vimeo.com/729501005

Κατά τη 12η διοργάνωση θα φιλοξενηθούν:

– 9 παραστάσεις σε ανοικτά και κλειστά θέατρα (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Ειδικά διαμορφωμένη σκηνή Προμαχώνα San Salvatore, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Πολυχώρος «Όξω Νου»)

– 5 site specific έργα, σε γειτονιές και πλατείες της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

– 3 επιλεγμένα projects από την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος» που λειτουργεί σαν πλατφόρμα δημιουργίας και παραγωγής πρωτότυπων έργων, τα οποία στήνονται ειδικά σε σημεία της πόλης από τις δημιουργούς σ’ ένα καλλιτεχνικό residency που ενισχύει και δίνει εργαλεία σε νέες/ους Ελληνίδες/ες καλλιτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η διάδραση με το κοινό κατά περίπτωση επιθυμητή.

– 8 σεμινάρια

– 7 masterclasses

-2ήμερο αφιέρωμα στο video dance με προβολές 34 επιλεγμένων ταινιών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

– το πρώτο μας διακρατικό residency, που αφορά στη δημιουργία κινησιολογικής συνθήκης μέσα από έρευνα ανάμεσα σε performers Ευρωπαϊκών χωρών που συναντιούνται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των συνεργαζόμενων φεστιβάλ (Dance Days Chania και Zawirowania dance festival – Βαρσοβία).

 

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του. Το 12ο Dance Days Chania έχει ως συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα και του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και η Σχολική Κοινότητα 6ου Γυμνασίου, 4ου Λυκείου, Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Λυκείου Χανίων.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021 & 2022 – 2023 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/dance-days-chania/

*Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://dancedays.gr/festival/ για το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες.

https://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/

https://vimeo.com/user45591430/videos https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/