Ανακοίνωση DDC

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού “Dance Days Chania” ανακοινώνει ότι δρώντας εγκαίρως αποφασιστικά αλλά και με διακριτικότητα ακύρωσε κάθε συμμετοχή (εισήγηση σεμιναρίου και performance) συγκεκριμένου καλλιτέχνη στο πλαίσιο της 11ης Διοργάνωσής του. Η Διεύθυνση του φεστιβάλ κινείται πάντα με προτεραιότητα την φροντίδα των συμμετεχόντων χωρίς να υπολογίζει το όποιο κόστος και έτσι έκανε και σε αυτή την περίπτωση.

Το Φεστιβάλ “Dance Days Chania” εργάζεται 11 χρόνια στην υπηρεσία της τέχνης και του πολιτισμού. Μοναδικό σκοπό του συνιστά η ανάδειξη και ενίσχυση της χορευτικής τέχνης.

Δύναμή του είναι οι εθελοντές του και μοναδικό του κίνητρο η αγάπη του κόσμου και η αναγνώρισή του. Ως πολιτιστικός φορέας προάγει το φως της τέχνης, αναδεικνύει την έννοια της φιλοξενίας, δίνει χώρο, χρόνο και ευκαιρίες σε δημιουργούς, χορεύτριες και χορευτές.

Το DDC δεν είναι κρατικός αλλά ανεξάρτητος πολιτιστικός φορέας.

Η διοργάνωσή μας, με ευαισθησία και διακριτικότητα αλλά κυρίως με σεβασμό απέναντι σε πρόσωπα που καταγγέλλουν βίαιες και κακοποιητικές πράξεις σε βάρος τους, προέβη άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια.

Έως σήμερα έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες και αν συντρέχουν λόγοι θα προβούμε και σε κάθε άλλη απαιτούμενη, σε περίπτωση που η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, η στοχοποίηση και η δυσφήμιση προσώπων της διοργάνωσής μας συνεχιστεί.

Πιστεύουμε πως στην τέχνη, αρμόζει μόνο το φως και η αλήθεια! Η θέση μας είναι πάντα αδιαμφισβήτητα καθαρή. Προκύπτει αβίαστα από τα 11 χρόνια αδιάλειπτης δουλειάς, παρουσίας, θέσης, υπεράσπισης και σεβασμού στον άνθρωπο.

Η Ομάδα του Dance Days Chania