Α Performer’s Craft

Μαρία Δουλγέρη

22.07 – 24.07  | 10:00 – 13:00

Για πληροφορίες και εγγραφές στείλτε email στο: [email protected]

Στο εργαστήρι αυτό θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τη performance και την δημιουργική διαδικασία.

Με βασικό σκοπό να ανακαλύψουμε την τέχνη του ερμηνευτή και να εξασκηθούμε στο να δημιουργούμε.

Θα αναζητήσουμε τρόπους να κινηθούμε και να εκφραστούμε με συνείδηση, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, χρησιμοποιώντας όλα τα εκφραστικά μας μέσα.

Θα δουλέψουμε με ασκήσεις που αφορούν την προετοιμασία, ασκήσεις συγκέντρωσης και επαγρύπνησης. Στην συνέχεια και μέσω αυτοσχεδιασμού θα ασχοληθούμε με τον χώρο, τον χρόνο, τον ρυθμό, την ένταση και τα επίπεδα για το χτίσιμο ενός χαρακτήρα ή μιας σωματικής κατάστασης.

Στο εργαστήρι αυτό ο ερμηνευτής επιδιώκει να γνωρίσει, να επανεξετάσει και να εμπλουτίσει το δικό του, μοναδικό, τρόπο προσέγγισης της ερμηνείας του.

Μαθαίνει να βρίσκει και να εισάγεται στο δικό του κύκλωμα ανατροφοδότησης όπου ο εσωτερικός του κόσμος και τα εξωτερικά ερεθίσματα συνεχώς εναλλάσσονται παρέχοντας του τροφή διαρκώς για να δημιουργεί.

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική. Εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου αποφοίτησε με άριστα. Ταξίδεψε στην Αγγλία όπου συνεργάστηκε με την χορογράφο Jasmin Vardimon για τις παραγωγές ‘Yesterday’, ‘Park’, ‘Maze’ και ‘Pinocchio’ ως Pinocchio.

Δούλεψε με ομάδες όπως την Jukstapoz ως βοηθός χορογράφου ενώ παράλληλα αναπτύσσει την δική της δουλειά με παρουσία σε Ελλάδα, Αγγλία και Κύπρο. Παραδίδει μαθήματα χορού́ και το εργαστήρι με τίτλο ‘A Performer’s Craft’ σε πανεπιστήμια, σχολές χορού και φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες και εγγραφές στείλτε email στο: [email protected]

22 – 24 Ιουλίου

10:00 – 13:00

Μαρία Δουλγέρη | A Performer’s Craft

Share
Next Πολένα Κόλια – achronic fracture – performance project με και για την ώριμη ηλικία 65+