Όλια Τορναρίτου – Τεχνική Martha Graham

Η τεχνική σύγχρονου χορού Martha Graham είναι η πρώτη τεχνική σύγχρονου χορού και δημιουργήθηκε από την ίδια στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να περάσει μέσα από το έργο της η ενέργεια του ζωντανού κόσμου. Εφηύρε μια νέα κινησιολογική γλώσσα και τη χρησιμοποίησε για να εκφράσει το πάθος, την οργή, την έκσταση, αισθήματα συνυφασμένα με την ανθρώπινη κατάσταση.

Σεμινάριο Dance Days Chania

Την ανέπτυξε μέσα από ατελείωτους πειραματισμούς σε βασικές ανθρώπινες κινήσεις και τη θεμελίωσε στη διαρκή εναλλαγή της σύσφιξης (contruction) και χαλάρωσης (release)σε απόλυτο συνδυασμό με την εκπνοή και την εισπνοή. Πάνω σε αυτή τη βάση στήριξε ένα ολόκληρο λεξιλόγιο κινήσεων και δόμησε ένα μάθημα που αποτελείται από ασκήσεις πατώματος, κέντρου και μετακίνησης στο χώρο μέσα από τις οποίες οι χορευτές κινούνται δίνοντας οντότητα και στις 3 διαστάσεις. Μέσα από κινήσεις αιχμηρές, γωνιώδεις, κοφτές, άμεσες με βάθος και εσωτερικότητα και με συνεχή εξάσκηση στη τεχνική, ο χορευτής καταφέρνει να δυναμώσει το σώμα του, να το διαμορφώσει, να το πειθαρχήσει ενώ παράλληλα καταφέρνει να βρει την ελευθερία έκφρασης μέσα από την απόλυτη φόρμα.

Το μάθημα απευθύνεται σε εφήβους, επαγγελματίες χορευτές και σε ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το χορό.

Η Όλια Τορναρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού “Άννα Πέτροβα”. Συνέχισε τις σπουδές της στο Martha Graham School of contemporary dance στη Ν.Υόρκη από όπου αποφοίτησε από το trainnee program. Yπήρξε μέλος του ANALYSIS DANCE COMPANY της Βάλιας Αλεξανδράτου από το 1996-2000 και το 1999 επιλέχθηκε από το Μartha Graham Dance Company να χορέψει στην αναβίωση του PANORAMA στη χειμερινή σεζόν του στο JOYCE THEATRE.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε την τεχνική της Martha Graham στο κέντρο μελέτης χορού Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν, στα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ και στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ, στη δημοτική σχολή χορού Λεμεσού, στο studio ΜΕΤΣΗΣ, έχει διδάξει στα φεστιβάλ χορού DANCE DAYS CHANIA 2014 – 2017 στα Χανιά, έχει οργανώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές χορού στη Κύπρο και από τον Ιούνιο του 2012 διδάσκει στο studio DAN.C.CE.

Tο 2002 και το 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στην επιτροπή των απολυτήριων εξετάσεων των ιδιωτικών σχολών χορού για το σύγχρονο χορό.

Από το Σεπτέμβριο του 2000 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και διδάσκει την τεχνική της Martha Graham στο φυτώριο και επαγγελματικό τμήμα. Είναι επίσης υπεύθυνη προβών της HELLENIC DANCE COMPANY(oμάδα της Κρατικής Σχολής)στις παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών) και στο εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Ν. Υόρκη).

20 – 22 Ιουλίου

10:00 – 12:30

Για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια και τα masterclasses στείλετε email στο [email protected]

Martha Graham Technique with Olia Tornaritou

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Εσείς θα χορέψετε στους ρυθμούς του Dance Days 6; Δηλώστε συμμετοχή! / Summer is close. Will you dance at Dance Days 6 rythms? Register now!Η ελευθερία της έκφρασης μέσα από την απόλυτη φόρμα. "Contraction" και "Release" στο σεμινάριο "Τεχνική Martha Graham" με την Όλια Τορναρίου, 22-24.07!The freedom of expression through the strict form. "Contraction" and "Release" at "Martha Graham Technique" workshop with Olia Tornaritou, 22-24.07!Olia Tornaritou

Geplaatst door Dance Days Chania op Woensdag 18 mei 2016

Share
Next Los Informalls – Master your Monster