Πλωτίνος Ηλιάδης – Speed the spiral

Το σεμινάριο “Speed the spiral” αντιμετωπίζει το σώμα ως τέλειο εργαλείο, βάζοντάς το στη διαδικασία να πειθαρχεί και να ενεργοποιεί βέλτιστα το νευρομυϊκό σύστημα.

Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς με έντονο το στοιχείο της ροής (flow), διερευνάται η σωστή διαχείριση του σώματος και η συνεχής εξέλιξη της τεχνικής αυτής. Οι πέντε βασικοί πυλώνες στους οποίους αναπτύσσεται το μάθημα είναι: η συνεχόμενη ροή, οι μεταφορές βάρους, οι αλλαγές επιπέδων, οι εναλλαγές δυναμικών και τέλος, η ταχύτητα και η ακρίβεια εκτέλεσης. Στόχος, να εκπαιδεύσουμε το σώμα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με ακρίβεια ακόμη και σε υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας της κίνησής του. Κύριος πρωταγωνιστής είναι το spiral που ρέει συνεχώς στο σώμα και στις αρθρώσεις έτσι ώστε η ενέργεια να μεταφέρεται συνεχόμενα από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στη Κρατική Σχολή Χορού και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μανού”. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του S.E.A.D , με τίτλο “Performing in Art” κατά τη διάρκεια του οποίου συμμετείχε στην ομάδα “Bodhi Project” 2010-2011. Έχει χορέψει με τους εξής χορογράφους: Matej Kejzar , Maya M. Carrol, Zoe Knights, Magdalena Reiter και David Zambrano όπου παράλληλα συμμετείχε στο intensive workshop on “Flying Low and Passing Through” στη Αθηνα το 2015. Συνεργάστηκε με τις ομάδες “Ασώματες Δυνάμεις” στη Κύπρο, της Νατάσας Ζούκα και της Αποστολίας Παπαδαμάκη στη Ελλάδα.

Διδάσκει Σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «ΧοροΧρόνος» και παράλληλα είναι ο υπεύθυνος του μαθήματος, Θεωρία και Διδασκαλία Σύγχρονου Χορού. Έχει  εκδόσει το βιβλίο «Θεωρία-Ανάλυση-Διδασκαλία του Σύγχρονου Χορού». Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών (Α.Π.Θ.) με κατεύθυνση στη Βιολογία της Άσκησης. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στα συστήματα Pilates, BodyART™, στη μέθοδο GYROTONIC(R) και κάτοχος του διπλώματος Yoga Alliance 200. Υπεύθυνος του προγράμματος Stretch Concept στην εταιρεία “The Concept”.

2 – 3 Αυγούστου

17:30 – 19:30

& 4 Αυγούστου

15:00 – 17:00

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε στείλετε email στο [email protected]

“Speed the Spiral”Το μάθημα αντιμετωπίζει το σώμα ως το τέλειο εργαλείο, βάζοντάς το στη διαδικασία να πειθαρχεί και να ενεργοποιεί στα βέλτιστα το νευρομυϊκό σύστημα. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς με έντονο το στοιχείο της ροής (flow), διερευνάται η σωστή διαχείριση του σώματος και η συνεχής εξέλιξη της τεχνικής. Οι πέντε βασικοί πυλώνες που δουλεύουμε στο μάθημα είναι: η συνεχόμενη ροή, οι μεταφορές βάρους, οι αλλαγές επιπέδων, οι εναλλαγές δυναμικών και τέλος η ταχύτητα και η ακρίβεια εκτέλεσης. Στόχος, να εκπαιδεύσουμε το σώμα να μπορεί να ανταποκριθεί με ακρίβεια σε υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας της κίνησής του. Κύριος πρωταγωνιστής είναι το spiral που ρέει συνεχώς στο σώμα και στις αρθρώσεις έτσι ώστε η ενέργεια να μεταφέρεται με συνεχόμενη ροή από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Geplaatst door Speed the Spiral op Zondag 29 december 2019

Share
Next Marija Slavec – Gaga Workshop