Μαρία Μπούμπουλη – Barre à terre & Μπαλέτο

Το Barre à terre (μπάρα στο πάτωμα), είναι ένα σύστημα άσκησης του σώματος που επινοήθηκε από τον Ρώσο χορευτή, γαλλικής καταγωγής, Boris Kniaseff, τη δεκαετία του `50. Ξεκίνησε να επινοεί αυτό το σύστημα όταν βρέθηκε σε μία αίθουσα χορού χωρίς μπάρα, και ο τρόπος που βρήκε για να παραμείνει σε φόρμα ήταν να επινοήσει ένα μάθημα μπαλέτου…στο πάτωμα. Είναι ουσιαστικά χορογραφημένες ασκήσεις που εφαρμόζονται στο έδαφος. Οι αρμονικές κινήσεις συνδυάζουν την τεχνική του μπαλέτου με τη δημιουργική έκφραση του σώματος χαρίζοντας ενδυνάμωση των ποδιών και του κορμού, επιμήκυνση των μυών, βελτίωση του συντονισμού και της στάσης του σώματος. Τέλος η κινησιολογική συμμετρία των ασκήσεων ξεκλειδώνει τις αρθρώσεις και γυμνάζει ολοκληρωτικά το σώμα δίνοντας ευλυγισία και ευεξία.

Σεμινάριο Dance Days Chania

Το μπαλέτο είναι ένα εξαιρετικό σύστημα εκγύμνασης και συγχρόνως μια υψηλή μορφή τέχνης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές κλασσικού και σύγχρονου χορού με προγενέστερη γνώση μπαλέτου, σε επαγγελματίες χορευτές, σε καθηγητές και σπουδαστές χορού που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν την τεχνική τους κατάρτιση. Η εμπειρία μου σαν επαγγελματίας χορεύτρια μου έχει δώσει την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογους δασκάλους, χορογράφους και χορευτές. Γι’ αυτό το λόγο το μάθημά μου ενώ είναι βασισμένο στο σύστημα της Vaganova, έχει πολλές επιρροές και στοιχεία από άλλες τεχνικές χορού όπως του Balanchine και του Forsythe.

Γεννημένη στη Λάρισα όπου και σπούδασα στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας με καλλιτεχνικό διευθυντή και προσωπικό δάσκαλο τον κο.Γκες Μίχωφ.Μαζί του συμμετήχα σε διαγωνισμούς χορού από τους οποίους ξεχώρισαν : 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό της Eurovision στην Αθήνα το 1999,Finalist στο Grand Prix Eurovision για νέους χορευτές στη Lyon και χρυσό μετάλλιο στον Mia Medeterranean Ballet Competition στο Tel Aviv το 2000.Σε ηλικία 18 χρονών συνέχισα τις σπουδές μου στην Στουτγκάρδη στην Κρατική Ακαδημία Μπαλέτου John-Cranko School.Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως χορεύτρια στην Όπερα της Στουτγκάρδης,έπειτα στην Όπερα της Δρέσδης και τα τελευταία 12 χρόνια στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου με καλλιτεχνικό διευθυντή αρχικά τον Vladimir Malakhov και τα τελευταία 4 χρόνια τον Nacho Duato.Τα χρόνια αυτά μου δώθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε παραστάσεις κλασσικών,νεοκλασσικών και σύγχρονων έργων και να ερμηνεύσω σημαντικούς σολιστικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους.Συνεργάστικα με αξιόλογους χορογράφους όπως ο Vladimir Malakhov,Nacho Duato,Jiri Kylian,Forshythe William,Ohad Naharin,Angelin Preljocaj,Itzik Galili,Shechter Hofesh,Patrice Bart και πολλούς άλλους!

Επίσης κατέχω πιστοποιητικό Dance Pedagogy for Classical Dance και στο Progressing Ballet Technique(PBT) και εμπειρία διδασκαλίας σε σχολές σε Ελλάδα και Γερμανία.

16 – 19 Ιουλίου

09:30 – 11:30

Για τα σεμινάρια και τα masterclasses
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected]

Share
Next Los Informalls – Master your Monster