Διακρατικό καλλιτεχνικό residency

Dance Days Chania & Zawirowania dance festival

25.07 | 18:30 | Προμαχώνας San Salvatore

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

Από την ομάδα του Dance Days Chania

Η ιδέα του διακρατικού residency υπάρχει χρόνια πριν την υλοποίηση της στον σχεδιασμό του DDC, σαν μια επένδυση στις προοπτικές και τα μέσα έρευνας και εξέλιξης που αφορούν νέους Έλληνες δημιουργούς και τις δυνατότητες να εμπλακούν σε σωματικές συνομιλίες και διαλόγους μεταξύ καλλιτεχνών- ερευνητών της κίνησης από διαφορετικές κουλτούρες, υπόβαθρα και τεχνικές κατευθύνσεις. Στόχος του project που λειτουργεί για πρώτη φορά πιλοτικά στο φεστιβάλ είναι να συντελέσει στη δημιουργία ανταλλαγής ιδεών και καλλιτεχνικών πρακτικών, αποτελώντας πυρήνα υποστήριξης.

Για 10 ημέρες, οι ερμηνεύτριες/ές Χριστίνα Σκουτέλα και Νικόλας Χατζηβασιλειάδης από την Ελλάδα και οι Ilona Gumowska και Izabela Prokopek από την Πολωνία, καθώς και οι καλλιτεχνικές διευθύντριες του DDC, Σοφία Φαλιέρου και του Zawirowania Dance Festival, Elwira Piorun, ως εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης του καλλιτεχνικού residency, θα βρεθούν σε κοινό χώρο στα Χανιά, θα εξερευνήσουν τρόπους για να διαδράσουν, να συνθέσουν και εν τέλει να παρουσιάσουν το εν εξελίξει έργο που θα προκύψει από την καλλιτεχνική συνεύρεση. Στη συνέχεια η μικτή ομάδα, θα μετακινηθεί στην Βαρσοβία όπου θα συνεχίσει να εξελίσσει την έρευνα της, την οποία και θα παρουσιάσει στο συνεργαζόμενο φεστιβάλ.

Από την ομάδα του Zawirowania

Η συνεργασία μεταξύ του Zawirowania Dance Festival και του Dance Days Chania έχει ως στόχο

την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών χορού από την Πολωνία και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες – χορευτές και χορογράφους που εργάζονται στο σύγχρονο χορό. Ως εκ τούτου, έχουμε προσκαλέσει τέσσερις καλλιτέχνες από την Πολωνία και την Ελλάδα να λάβουν μέρος σε ένα residency για να δουλέψουν πάνω σε μια παράσταση. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος τέσσερις Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια διεθνή συνεργασία με την υποστήριξη δύο οργανισμών από την Πολωνία και την Ελλάδα. Τι θα προκύψει από αυτή τη νέα συνάντηση; Θα μπορέσουμε να το μάθουμε κατά τη διάρκεια των ανοιχτών παρουσιάσεων στα Χανιά και τη Βαρσοβία (Ιούλιος & Αύγουστος).

Το project συγχρηματοδοτείται από την Πρωτεύουσα της Βαρσοβίας.

Διακρατικό Καλλιτεχνικό Residency

25 Ιουλίου | 18:30 | Προμαχώνας San Salvatore

Dance Days Chania & Zawirowania dance festival

Share
Next Judith Sánchez Ruíz – “Your Own God” – A Site Specific Laboratory