Άρια Μπουμπάκη

Αφύπνιση κινητικής συνείδησης

Η ‘Αφύπνιση κινητικής συνείδησης‘ είναι ο κεντρικός πυρήνας ενός εργαστηρίου αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας σύνθεσης.

Στόχος του η εξερεύνηση νέων κινητικών, δημιουργικών δρόμων μέσω της εν-συνείδησης. Δουλεύοντας σε τρία επίπεδα: σωματικό-κινητικό, πνευματικό, ψυχικό-συναισθηματικό, σαν κινητικοί αρχαιολόγοι θα “σκάψουμε” το σώμα μέχρι να βγει στην επιφάνεια το ‘ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ‘ . Αναπτύσσοντας δεξιότητες που μας φέρνουν σε επαφή με το εγώ και το περιβάλλον οδηγούμαστε σε μονοπάτια και δημιουργικούς ορίζοντες που ήδη φώλιαζαν στο σώμα, αλλά δεν είχαν βρει διέξοδο. Εργαλεία που αναπτύσσουν τη συγκέντρωση, την ακοή του περιβάλλοντος, την όξυνση των αισθήσεων, την επιλογή αποφάσεων, την κινητική επιθυμία, την ομαδικότητα και την απόλαυση… θα γίνουν ο μοχλός που θα πολλαπλασιάσει τη χορευτική μας δύναμη.

 

 

Όλη αυτή η διαδρομή θα οδηγήσει σε ομαδικούς χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαίες χορευτικές συνθέσεις όπου η παρατήρηση, η συζήτηση και η καταγραφή των όσων προκύψουν θα αποτελούν επίσης σημαντικό στοιχείο του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, σε σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών σχολών χορού και σε όσους επιθυμούν να δουλέψουν με το σώμα και την κίνηση, ανεξαρτήτως κινητικού παρελθόντος.

 

Η χορογράφος Άρια Μπουμπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και τη “Ραλλού Μάνου” και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συναντήθηκε καλλιτεχνικά με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση (Κωνσταντίνος Μίχος), την ομάδα χορού Creo (Πωλίνα Κρεμαστά), γέμισε τις χορευτικές μου αποσκευές έχοντας ως προορισμό τη Γαλλία. Εκεί, στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, φοίτησε επί δυο χρόνια στο χορογραφικό-μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ex.e.r.ce ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Γνώρισε και διδάχτηκε από σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης όπως η Simone Forti, Deborah Hay, Mathilde Monnier, Valerie Castan, Antonia Baehr, La Ribot … και συνεργάστηκε μαζί τους.

Άρχισε να μοιράζεται τις χορευτικές-χορογραφικές της σκέψεις-κινήσεις σε φεστιβάλ κάπου ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία (Centre choregraphique national de Montpellier, CND Paris…), συμμετείχε ως περφόρμερ σε έργα άλλων δημιουργών και δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε διάφορα χορευτικά κέντρα και στούντιο. Το 2016 βρέθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών να παρουσιάζει μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες της το work in progress έργο “and we are not at the same place”, ενώ νωρίτερα βρισκόταν στο Φεστιβάλ της Αβινιόν ως performer για το έργο Caen Amour του Trajal Harrell. Το 2017 πραγματοποίησε το πρότζεκτ "162 dance meetings" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το “dance meetings (piraeus version)” στο “Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Φεστιβάλ Αθηνών 2017). Mέχρι τον Οκτώβρη δούλευε το νέο της έργο στη Γαλλία ως artist in residency στη Cité Internationale des Arts του Παρισιού με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ τώρα βρίσκεται στην Αθήνα παραδίδοντας μαθήματα αυτοσχεδιασμού και τεχνικής σύγχρονου χορού και δημιουργώντας νέα πρότζεκτ.

21 – 23 Ιουλίου

17:00 – 20:00

Για όλα τα σεμινάρια και masterclasses
παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected]

Share
Next Los Informalls – Master your Monster