Γεωργία Μήκου – O Πλανήτης της Τροφής

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας στον πλανήτη της τροφής. Επισκεπτόμαστε χώρες πολλές, όπως χώρες με φρούτα, με λαχανικά και με γλυκά. Πώς κινούνται οι κάτοικοι στην κάθε χώρα; Πόσους διαφορετικούς ήχους μπορούν να κάνουν με το σώμα τους και πόσα διαφορετικά σχήματα; Στην περιπλάνησή μας γνωρίζουμε και μουσικούς, που τραγουδούν για τα τρόφιμα και για τις νότες. Και ξαφνικά γινόμαστε super heroes και θα πετάξουν ψηλά. Τι είναι αυτό που θα μας κάνει super heroes και τι θα μας ξανακατεβάσει στη γη; Τελικά, μπορούμε να μάθουμε να τρεφόμαστε καλά μέσα από την τέχνη του χορού; Η απάντηση θα έρθει στο τέλος του εργαστηρίου.

Ένα εργαστήριο κίνησης και διατροφής για παιδιά 5 – 10 ετών, από το Children Movement.

Σεμινάριο Dance Days Chania

Μέσα από το δημιουργικό χορό, την κίνηση και τη μουσική τα παιδιά δημιουργούν μια ιστορία για την τροφή, που λέγεται με το σώμα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι παιδιά με ή χωρίς εμπειρία στον χορό, γνωρίζουν το σώμα τους και τα όριά του, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας. Δημιουργούμε κινητικά μοτίβα, παράγουμε κινήσεις με διαφορετικές δυναμικές, κατευθύνσεις, επίπεδα και ταχύτητες. Τα παιδιά είναι οι συνοδοιπόροι μας για να εξελιχθεί η ιστορία μας. Μια ιστορία που δεν είναι ποτέ η ίδια, γι΄αυτό θα χρειαστούμε τη φαντασία μας. Παράλληλα, η προτεινόμενη δράση επικεντρώνεται στα παιδιά, με σκοπό να μάθουν την σημαντικότητα των καλών διατροφικών συνηθειών και μιας δραστήριας σωματικά μέρας και να βιώσουν για λίγο αυτόν τον τρόπο ζωής. Απώτερος στόχος να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να το υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους. Έμμεσα και οι γονείς θα δεχθούν τη γνώση, μέσα από τη ματιά των παιδιών τους.

Η βασική ιδέα για τη δημιουργία της πρωτοβουλίας Children Movement προέκυψε από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι το 40% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να αντιληφθεί τι θα τον βοηθήσει να γίνει ένας υγιής ενήλικας και η τέχνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι για τις επόμενες γενιές.

Γεωργία Μήκου

Η Γεωργία Μήκου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Διατροφής και Διαιτολογίας» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2009) και της Επαγγελματικής σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη» (2012), με υποτροφία. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου και κατέχει δίπλωμα «Αρμονίας» (2004).

Συνεργάστηκε ως performer με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το “Bodies in urban spacies” (2016) και με τη γαλλίδα χορογράφο Karine Saporta για το έργο χοροθεάτρου και video dance “Sophoclea” (2013, Corsica). Έχει χορέψει στο 11ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, έργο σε χορογραφία Λάμπρος Λάμπρου (2012), σε παραστάσεις κλασσικού ρεπερτορίου, καθώς και σε χορογραφίες Μ. Ανθυμίδου, Χ. Μανταφούνη κ.α. Συνεργάστηκε ως χορογράφος με την ομάδα «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ». Ως χορογράφος και performer με το «Θέατρο της Εμπειρίας», όπου το video dance «Watair» που δημιούργησε η ομάδα παρουσιάστηκε το AVDP. Έχει χορογραφήσει performance σε εξωτερικό χώρο στα πλαίσια του προγράμματος “Inner Movers”. Επιπλέον, συμμετείχε στην παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών «Ορέστεια», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού, σύγχρονου χορού και video dance από καταξιωμένους δασκάλους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Διδάσκει από το 2012 κλασσικό και σύγχρονο χορό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από το 2015 είναι συνεργάτης του Πολιτιστικού χώρου «Φουγάρου», στο Ναύπλιο, για την ανάπτυξη κινητικών και μουσικών θεματικών εργαστηρίων για βρέφη και παιδιά.

Παράλληλα, από το 2010 εργάζεται ως διατροφολόγος. Έχει πάρει μέρος ως ερευνήτρια σε πανελλήνιες μελέτες σχετικά με τα τη διατροφή των παιδιών και εφήβων (GENDAI και TEENAGE study) και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά. Ως δασκάλα χορού σε παιδιά και χορεύτρια, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη διατροφή παιδιών και αθλητών.

Πιστεύει ότι ο χορός είναι ένα μέσο για να εξερευνήσουμε το σώμα μας και τα όριά του, μαζί με τη σωστή διατροφή μπορούμε να είμαστε πιο υγιείς και να ζούμε καλύτερα.

Η Γεωργία είναι εμπνεύστρια του προγράμματος «Children Movement”, εργαστήρια διατροφής και χορού για παιδιά, για το οποίο έλαβε υποτροφία από το πρόγραμμα START – Create Cultural Change και πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γερμανία (2017).

20 – 22 Ιουλίου

17:00 – 19:00

Για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια και τα masterclasses παρακαλούμε στείλετε email στο: dd.ch.workshops@gmail.com

Share
Next cie Toula Limnaios – isson