Δημήτρης Σπύρου & Φώτης Νικολάου – Συνδέοντας τη φωνή με το σώμα

Σεμινάριο Dance Days Chania

Ο Δημήτρης Σπύρου είναι μουσικός-performer από τη Λεμεσό. Συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου, στις οποίες συμμετέχει είτε ως συνθέτης είτε ως ερμηνευτής επι σκηνής. Συμμετείχε σε παραστάσεις και φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου και χορού στην Κύπρο και το εξωτερικό ενώ παράλληλα οργανώνει εργαστήρια με θέμα την οργανικότητα της φωνής και της κίνησης που δημιουργείται από το τραγούδισμα.

παρόρμηση η (ουσιαστικό) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :παρορμη (παρορμώ) -ση]

  1. (ψυχολ.) η επιτακτική και ακατανίκητη τάση κάποιου να ενεργεί αντανακλαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια νοητική διεργασία

Αναζητώντας έναν απλοποιημένο τρόπο σκέψης προς την κατεύθυνση της προσωπικής του έκφρασης, η καλλιτεχνική του δημιουργία εστιάζει πάνω στη φωνή ως αυτόνομο μουσικό όργανο. Ως πηγή ρυθμού και μελωδίας και τα βιώματα ως κύρια πηγή έμπνευσης. Με αφορμή το Dance Days Chania 2016 (στο οποίο συμμετείχε με τον Φώτη Νικολάου στην παράσταση a room to grow), προτείνει ένα εργαστήρι βασισμένο πάνω στην απλότητα και την παρόρμηση.

Το εργαστήρι ερευνά τη σύνδεση της φωνής με το σώμα, και πως το τραγούδισμα μπορεί να δώσει το έναυσμα για τον συμμετέχοντα να ανακαλύψει τη δική του έκφραση στο σύνολο και ως μονάδα.

 

19 – 21 Ιουλίου

Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε στείλετε email στο: dd.ch.workshops@gmail.com

Share
Next McIntosh Jerahuni – Chirorodziva