Τιμές εισιτηρίων: 15,00 ευρώ (κανονικό), 12,00 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας) για τις 4 παραστάσεις [Verso la luce, Is he?, Grab, Goofy]

25.07 | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
Leonardo Diana/ Versiliadanza

Το «Verso la luce» είναι το δεύτερο μέρος ενός μεγαλυτέρου project που ξεκίνησε με το Senza uscita σε συνεργασία με το Versiliadanza και την Susanne Linke , μέρος του MOVING movimento. Ένα project των Fabbrica Europa, Officina Giovani-Cantieri Culturali ex Macelli, Prato, Assessorato alla Cultura e alle Politiche Giovanili del Comune di Prato.

Είναι η ιστορία κάποιου που επιστρέφει στην ζωή και της σωτηρίας, που πραγματοποιείται στην επανεύρεση του εσωτερικού φωτός και της δύναμης της ζωής. Ο Leonardo Diana ,συνοδευόμενος από τρεις μουσικούς (Andrea Fesrraris, Luca Serrapiglio και Andrea Serrapiglio που παίζουν ζωντανή μουσική σύνθεση για την παραγωγή αυτή) ενσαρκώνει το δράμα ενός άδειου απ την ανθρωπιά σώματος με την συνεχή του πάλη να παραμείνει στη «σωστή» θέση. Αυτή είναι η θέση που θα τον βοηθήσει να μπει στην κοινωνία. Η έξοδος απ την αφάνεια της αυτό-καταστροφής βρίσκεται στην σταδιακή επανεύρεση του φωτεινού σώματος ,στην κίνηση και το παιχνίδι καθυστερήσεων μεταξύ του ανθρώπου και του φωτός.

Το παιχνίδι διακόπτεται μόνο όταν το σώμα καταλάβει τον εαυτό του ως πηγή της ενέργειας. Σίγουρο για το μονοπάτι που οδηγεί « προς το φως», το σώμα ανακαλύπτει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αλληλεπιδρά με τον χώρο και τον χρόνο επειδή το ίδιο είναι ο χώρος, ο χρόνος και το φως.

Χορογραφία & Ερμηνεία: Leonardo Diana
Μουσική: Airchamber3
Ποίηση: Gertrude Stein
Video: Marzia Maestri
Κοστούμια: Lucia Castellana
Φωτισμός: Mario Bacciottini

http://www.leonardodiana.com/