18.07 | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Frantics

"Πνευματική αναταραχή, άγριος ενθουσιασμός, διαταραχή,
ακραίο πάθος "

Το 2016, οι Frantics επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή για να παρουσιάσουν τη νέα τους παραγωγή "Last" σε ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα του Βερολίνο, το Sophiensaele. Αφού κέρδισε το βραβείο του κοινού, ο τύπος άρχισε να διαδίδει το νέο κύμα στο σύγχρονο χορό. Οι Frantics έχουν γίνει η πιο ανερχόμενη ομάδα χορού στο Βερολίνο.

Σε αυτό το κομμάτι, εξετάζουμε τα αντιφατικά φαινόμενα του χρόνου. Παίζουμε με θολές εικόνες του παρελθόντος ή του μέλλοντος, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται όταν θυμούνται τις μνήμες, πως αναδημιουργούν ή φαντάζονται καταστάσεις. Φαίνεται σα να παρακολουθούμε τη ζωή μας να πηγαινοέρχεται προς τα εμπρός και προς τα πίσω, και σε διάφορες φάσεις του παιχνιδιού, αφήνουμε αυτές τις εικόνες να επαναλαμβάνονται, να καταρρέουν και να παγώνουν. Να παρατείνονται και να επιταχύνουν. Να συντρίβονται και να ανοικοδομούνται. Πάντα κινούμενοι εμπρός και πίσω στο χρόνο.

Το "Last" είναι σαν μια θολή ταινία, σα μνήμες ενός μυαλού με αμνησία, όταν η πραγματικότητα και τα όνειρα αρχίζουν να συγχέονται.

Διάρκεια: 40'
Χορογραφία: Frantics Dance Company
Ερμηνεία: Carlos Aller, Diego De La Rosa, Marco Di Nardo, Juan Tirado, Young-Won Song
Σκηνογραφία: Dragan Denda
Σχεδιασμός φωτισμού: Max Fandrich
Υποστήριξη δραματουργίας: Maja Zimmermann

Με την ευγενική υποστήριξη του Theater Strahl Berlin και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

http://www.franticsdancecompany.com/

Τιμές εισιτηρίων: 12,00 ευρώ (κανονικό), 9,00 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας) για τις 2 παραστάσεις (μαζί με το you.it.me - Juan Tirado)